26 oktober Skepta in de Afas

Na succesvolle festivaloptredens en shows in het Nederlandse clubcircuit, staat de Engelse rapper Skepta op zaterdag 26 oktober voor het eerst in AFAS Live. De man uit Londen werd groot in de grime scene, maar werkte ook samen met artiesten als Drake, Pharrell Williams en A$AP Rocky. Aanstaande donderdag 27 juni, om 10.00 uur, begint de voorverkoop voor het concert. 

Skepta geldt nog altijd als een van de meest gerespecteerde én vernieuwende rappers van het Verenigd Koninkrijk. Enerzijds is hij in staat om elk podium af te breken, anderzijds wordt hij geroemd om zijn heldere taalgebruik. Skepta verhaalt net zo gemakkelijk over criminaliteit als over zijn liefdesleven. 

Live komen er altijd knallende tracks als ‘Shutdown’, ‘That’s Not Me’ en ‘It Ain’t Safe’ voorbij. Op zijn onlangs uitgekomen album ‘Ignorance is Bliss’ zijn er wederom van die kenmerkende donkere, stuitersongs te horen. Maar ook: melodieuze beats, waarover Skepta net zo gemakkelijk heen wandelt. In zijn thuisland leverde zijn laatste werk direct een hoge notering in de hitlijsten op. Ook de kwaliteitspers was lovend over zijn vijfde studioalbum. Des te knapper, omdat de verwachtingen torenhoog waren na Konnichiwa uit 2016. Voor die straatplaat ontving hij de prestigieuze Mercury Prize. Radiohead en David Bowie waren toentertijd ook genomineerd voor deze onderscheiding.

Comments Off on 26 oktober Skepta in de Afas