Skip to main content

Evenementen op loopafstand

Op loopafstand van Vanzz kunt u genieten van concerten van grote nationale en internationale artiesten in de AFAS Live, de Ziggo Dome en van dancefeesten of voetbalwedstrijden in de Johan Cruijff Arena, de thuishaven van Ajax.

Wellicht wilt u eerst lunchen of dineren en een borrel achteraf, onze bar en restaurant maken uw avondje uit compleet!

Vrijdag 23 september 2022
Parkway Drive 23 september 2022
AFAS Live

Parkway Drive gaf in 2019 voor het laatst een headlineshow in Nederland en ook toen was AFAS Live het decor van een snoeiharde avond. Sindsdien bracht de band in 2020 de documentaire Viva The Underdogs uit, waarin meer dan tien jaar aan behind the scenes materiaal te zien is in combinatie met gloednieuwe beelden van de meest explosieve liveshows van de band. De soundtrack van de documentaire bestaat uit 11 livetracks van Parkway Drive's headlineshow op Wacken Open Air (Duitsland) en Duitse versies van hun populaire tracks 'Vice Grip', 'The Void' en 'Shadow Boxing'.

Parkway Drive is opgericht in 2002 in Byron Bay, Australië. De band is de laatste 15 jaar langzaam maar zeker uitgegroeid tot een grote naam in het genre. Hun vijf eerste albums behaalden allemaal de gouden status in thuisland Australië. Met de release van Reverence (2018) werd de weg naar het grote internationale succes ingezet. De band scoorde prominente spots op grote festivals als Rock Am Ring/Rock Im Park, Download en Reading & Leeds. In Nederland was de band als hoofdact te zien op FortaRock en Jera On Air.
Special guest tijdens deze show is While She Sleeps. Het Sheffieldse gezelschap staat al jaren aan de top van de metalcore scene en ging in 2013 al eens op tour met Parkway Drive in de Verenigde Staten en Canada.

Zaterdag 24 september 2022
Parcels 24 september 2022
AFAS Live

Met hun show in AFAS Live stijgt Parcels opnieuw naar grote hoogte. Het vijftal, dat zich op de raakvlakken tussen pop- en dance muziek begeeft en daarmee interesse van o.a. Daft Punk wekte, geeft in Amsterdam hun eerste grote headlineconcert in Nederland tot nu toe. Eerder gaven ze concerten in onder andere Paradiso en op grote festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole. 

Met hits als 'Tieduprightnow', 'Overnight' en de meest recente single 'Somethinggreater' weet Parcels hun fanschare keer op keer groter te maken. Op het nog uit te komen nieuwe album 'Day/Night' bevindt Parcels zich muzikaal op nieuw terrein. Op het album verweven de Australiërs hun eigen invloeden en ervaringen in de muziek. "We came into this album process with an intention of growth, as individuals and as a band. We saw it as a place to really deepen our understanding of ourselves and the environment around us, and to try and make space for each other to be truly vulnerable. We really look after each other and want the best for each other" zegt gitarist Jules Crommelin.

Parcels werd gevormd in het Australische Byron Bay, maar de bandleden verhuisden naar Berlijn vlak voor de release van hun debuut EP 'Clockscared' in 2015. Sindsdien is het heel hard gegaan: met meer dan 300 miljoen streams op Spotify, optredens op festivals als Glastonbury en Coachella en uitverkochte shows over de hele wereld is Parcels inmiddels een gevestigde naam.

Vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022
De Dijk
Ziggo Dome

Zanger Huub van der Lubbe heeft besloten om na 2022 te stoppen met De Dijk. De Dijk heeft altijd graag opgetreden. In de vier decennia ruim drieduizend keer. ''We gaan er een mooi laatste jaar van maken.'' aldus de band. Alle grote De Dijk hits komen dan ook voor een laatste keer voorbij in de Ziggo Dome.

Zondag 25 september 2022
Primus
AFAS Live

Primus brengt een ode aan prog-rocklegendes Rush met A Tribute to Kings. Tijdens deze tournee speelt Primus het klassieke album A Farewell to Kings uit 1977 in zijn geheel, naast ook hun eigen muziek. De Tribute to Kings Tour zal een respectvol en liefdevol eerbetoon zijn aan drie spectaculaire muzikanten, songwriters, legendes en vrienden."

Zondag 25 september 2022
Nederland - Belgie
Johan Cruijff Arena

Het is de laatste wedstrijd in de poulefase van de Nations League. Het Nederlands elftal neemt het in de poulefase op tegen België, Polen en Wales. De tegenstander België kwam bij de vorige editie van de Nations League tot de halve finale, dus de spelers van het Nederlands elftal kunnen alle steun gebruiken. Kom gezellig voetbal kijken en geniet van de Oranjesfeer!

Aanvang 20:45